Dislocaties #03


november 2015

In november organiseerde Atelier Tussenruimte in Werkplaats De Gruyter de derde en laatste studiebijeenkomst in de reeks Dislocaties: #03 - Mobiliteit, Ruimte en Vergrijzing. Sprekers die ochtend waren: Paul Vermeulen, Rian Snijder en Bert van Kesteren. Dislocaties #03 was een bijeenkomst over zich verjongende steden en een vergrijzend platteland, mobiliteit als voorwaarde voor duurzame leefbaarheid. Lees meer

foto: Sam Eftegari

the Anneville incident


tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week van 17 - 25 oktober 2015

Nadine Kraaijenzang schreef voor BN de Stem een mooi artikel over 'the Anneville incident', een expositie tijdens de Dutch Design Week 2015 over de Anneville boom, de monumentale eik op de middenberm van de A58 nabij Ulvenhout. Klik hier om het artikel te lezen

foto: Ron Magielse

the Anneville incident


tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week van 17 - 25 oktober 2015

Atelier Tussenruimte is organisator, curator en ontwerper van 'the Anneville incident': een expositie tijdens de Dutch Design Week 2015 over de Anneville boom, de monumentale eik op de middenberm van de A58 nabij Ulvenhout. In opdracht van InnovA58 verkennen we met een groep genodigde professionals de thematiek rondom dit snelwegicoon. De tentoonstelling wordt een beeldend eerbetoon met bijdragen van o.a. Blom&Moors, Tijs van den Boomen, Paul Roncken & Arno Peeters. Lees meer

foto: Bart van Eyck

PEPnl B1: Het Nieuwe Werken


mei 2015

Atelier Tussenruimte gaf een lezing in Broeinest Eindhoven voor PEPnl. PEP staat voor Professional Experience Programme en is een geïntegreerd beroepservaringsprogramma voor (interieur)architecten, landschapsarchitecten en stedebouwkundigen. De bijeenkomst in Eindhoven richtte zich op 'het nieuwe werken': ketenintegratie en samenwerkingsverbanden in de beroepspraktijk anno 2015.

foto: B. Prickartz

Dislocaties #02: Mobiliteit, Ruimte, Deeleconomie


maart 2015

Atelier Tussenruimte organiseerde i.s.m. de provincie Noord-Brabant in maart een studiebijeenkomst onder de titel Ruimte, Mobiliteit en de Deeleconomie. De bijeenkomst is de tweede in een reeks genaamd Dislocaties. De deelnemers bogen zich over de kansen en mogelijkheden van actuele fenomenen als deprofessionalisering en decentralisering: uit eten bij de thuiskok, kamperen in een achtertuin en op de OV-fiets naar het werk... Lees meer

Dislocaties #01: Mobiliteit, Ruimte en Senioren


februari 2015

Atelier Tussenruimte organiseerde i.s.m. de provincie Noord-Brabant in februari een studiebijeenkomst onder de titel Ruimte, Mobiliteit en Senioren. De bijeenkomst is de eerste in een reeks genaamd Dislocaties. De deelnemers bogen zich over de kansen en mogelijkheden van actuele fenomenen als nomadische pensionado's, zelfrijdende Heilige Koeien en grijze euro's voor de Brabantse conditie... Lees meer

Mijn Mooi Brabant tentoonstelling


oktober 2014

Atelier Tussenruimte ontwerpt de tentoonstelling waarmee Mijn Mooi Brabant zich presenteert op de Dutch Design Week van 18 - 26 oktober. De presentatie maakt deel uit van de Social Design Garden van de provincie Noord-Brabant en toont bijzondere projecten en initiatieven gekoppeld aan maatschappelijke opgaven. Eén van de getoonde projecten is het door Atelier Tussenruimte ontwikkelde Snelwegbadhuis.

de Terp van Leidschenveen


juni 2014

Het magazine SPOOR van de NS besteedt aandacht aan de Terp van Leidschenveen in haar rubriek Spoorzoeken.

Service Station


maart 2014

Atelier Tussenruimte neemt in maart en april deel aan de tentoonstelling Grenswerte met een presentatie van het project Service Station. Onze deelname bestaat uit een bord in de openbare ruimte rondom Kloster Bentlage in Rheine en een maquette die geëxposeerd wordt in een binnenruimte van dit voormalige klooster.

Hacking the Highway Reserve


december 2013

Atelier Tussenruimte organiseerde in januari 2014 de winterworkshop Hacking the Highway Reserve in samenwerking met MA+U ( Masters of Architecture and Urbanism, Fontys Tilburg) en de provincie Noord-Brabant. Gedurende een drietal ontwerpsessies en twee openbare debatavonden bevroegen en onderzochten de deelnemers de relatie tussen de snelweg en het gegeven Ruimtelijke Kwaliteit. De openingslezing werd verzorgd door Donald van Dansik. Van Dansik was o.a. Managing Director van OMA en professor architectuur aan de TU/e. Hij is als adviseur, onderzoeker en ontwerper betrokken bij diverse grootschalige stedenbouwkundige vraagstukken in o.a. Europa en Azië.

de Terp van Leidschenveen


december 2013

De Terp van Leidschenveen figureert als locatie in de film Onno de Ontwetende. Onno de Onwetende is een afstudeerfilm van studenten van de Nederlandse Filmacademie, de film zal in première gaan begin juli in het EYE filmmuseum Amsterdam. Daarnaast wordt de film uitgezonden door de NTR in september 2014.

 

www.onnodeonwetende.nl

Waterkantvisie Woudrichem


november 2013

Laurens Kolks en Pieter van Kruysbergen werken mee aan een educatief programma met betrekking tot de ontwikkeling van het buitengebied rondom het vestingstadje Woudrichem. Atelier Tussenruimte was betrokken bij de begeleiding van jonge professionals op het gebied van (landschaps)architectuur en planologie tijdens de Herfstacademie Mijn Mooi Brabant die 7 en 8 november in Woudrichem plaatsvond. Ook coachen we scholieren van het Merewade College gedurende een onderzoeks- en ontwerpproject dat loopt tot en met mei 2014.

Eo Wijers-prijsvraag


oktober 2013

Atelier Tussenruimte is onderdeel van het team dat de Noord-Brabantse bijdrage aan de eerste fase van de nieuwe Eo Wijers-prijsvraag met als thema 'Stedelijke regio's in transitie' ontwikkeld. Kansen van het thema voor Noord-Brabant worden verkend, mogelijke ontwerpvragen worden in kaart gebracht.

Radha Gundlapalli


oktober 2013

Het team van Atelier Tussenruimte wordt versterkt door stagaire Radha Gundlapalli. Radha behaalde haar Bachelors Degree in Architecture aan het MS Ramaiah Institute of Technology van de universiteit van Bangalore, India. Momenteel volgt Radha de opleiding MA+U Master of Architecture // Master of Urbanism aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw te Tilburg (AAS). Radha was als architect reeds werkzaam in India en de Verenigde Staten.

Snelwegbadhuis


juni 2013

Omroep Brabant maakte op 11 juni een mooi item over het Snelwegbadhuis.

Klik hier om het programma-item te bekijken

Snelwegbadhuis


juni 2013

Marja Klein Obbink schreef voor het Eindhovens Dagblad een uitgebreid artikel over het Snelwegbadhuis.

Klik hier om het artikel te lezen